Kakvu vrstu ragbija igramo?

RAGBI U ŠKOLI je brza i zanimljiva inačica ragbija sa laganim kontaktom  koja potiče razvoj trčanja, balansa i vještine rukovanja loptom. Igra je vrlo prilagodljiva i može ju igrati bilo koji broj igrača uz primjereno smanjivanje ili povećavanje prostora za igru. S obzirom na to da se radi o ragbiju bez punog kontakta može se igrati na raznim podlogama pa i u sportskim dvoranama. 

Zašto bi se naša škola uključila?

Ovaj će program pružiti Vašim učenicima mogućnost da se uključe u novu zanimljivu sportsku aktivnost. Bavljenje ragbijem će poboljšati fizičku spremu Vaših učenika, pomoći im u razvoju komunikacijskih vještina, vještina vođenja, poboljšati im koncentraciju i naučiti ih biti dijelom tima.

Kako smo zamislili provođenje programa?

U rujnu, s početkom školske godine, za učitelje i odgajatelje pripremit ćemo kratki tečaj u kojem ćemo ih upoznati sa osnovama ragbija i principima treninga opisanima u ovoj brošuri. Članovi ragbi kluba Arena, na početku školske godine, provest će u školi, uz prisutnost učitelja, jedan pokazni trening. Uz to članovi ragbi kluba Arena pula bit će tijekom školske godine uključeni u organizaciju treninga i natjecanja te po potrebi pomagati u radu sa školskim ekipama.

Što se očekuje od naše škole?

Kako bi se uključila u program škola mora osigurati prikladan prostor za održavanje treninga. Učitelj koji će voditi ragbi momčad škole treba biti prisutan na tečaju i pokaznom treningu.

Što je slijedeće?

U suradnji sa Savezom sportova grada Pule za škole uključene u program  bit će organizirano međuškolsko natjecanje.