Ragbijem do posla

Dozvolite nam da se ukratko prezentiramo. Ragbi klub Arena osnovan je 2001. godine i od tada djeluje na promociji i popularizaciji ragbi sporta u Puli i Istri.

2011. godine nakon rada sa osnovnoškolcima i srednjoškolcima konačno smo pokrenuli i seniorsku ekipu. Kako smo kod naših seniora primijetili da 90% njih nije stalno zaposleno odlučili smo im na neki način pomoći. U razgovoru sa njima saznali smo da je i većina njihovih poznanika u dobi od 20 do 29 godina bez stalnog zaposlenja i da bi projekt koji Vam želimo ovim putem prezentirati mogao biti od velike koristi kako našim članovima tako i lokalnoj zajednici. 

Projekt „Ragbijem do posla“ zamišljen je kao društveno-sportski program kojim bi sudionici kroz intenzivan sportski program naučili igrati ragbi i funkcionirati kao tim, a sa druge strane kroz specijalizirane seminare i radionice te rad sa psiholozima i drugim stručnim suradnicima razvili komunikacijske vještine, poboljšali samopouzdanje i naučili kako se u najboljem svijetlu predstaviti potencijalnom poslodavcu. 

Na ovaj način sudionici dobivaju priliku za pronalaženje zaposlenja kod poslodavaca koji će ozbiljno razmotriti njihove prijave, dok poslodavci dobivaju priliku zaposliti osobu koja je napornim radom i zalaganjem u programu dokazala da je sposobna naučiti nove vještine i dobro funkcionirati u timu. 

Većina članova naše seniorske ekipe pripadaju navijačkoj skupini Demoni iz Pule koji su „na lošem glasu“ zbog agresivnog ponašanja. Kroz sudjelovanje u projektu i rad sa psiholozima sudionici dobivaju priliku kanalizirati agresiju na ragbi teren kroz organizirano nadmetanje i borbu unutar pravila ragbi igre. Na ovaj način pomoći ćemo sa ulice ukloniti barem dio agresivnog ponašanja, a funkcioniranjem unutar sportskog tima problematičnim pojedincima bit će usađeni novi kodeksi ponašanja koje će sa sportskog terena prenijeti i u svakodnevni život.

Ovim Vas putem molimo da prepoznate koristi našeg projekta te da nam pomognete realizirati ga. Za realizaciju projekta potrebna nam je sportska oprema (kopačke, dresovi, vreće za obaranje, štitovi za kontakt…), uredska oprema i pribor (laptop, printer, projektor, stolovi, stolice…), usluge prijevoza te usluge tiska promotivnih materijala. Isto tako za funkcioniranje projekta i angažiranje vanjskih suradnika koji će nam pomoći u njegovom ostvarivanju potrebna su nam financijska sredstva, stoga Vas molimo da nam koliko je to u Vašoj moći pomognete u ostvarivanju ovog projekta. 

Kada:

Početak projekta predviđen je za siječanj 2015.

Predviđeno trajanje projekta je 12 tjedana. Organizacija, priprema, prikupljanje sudionika i edukacija trenera trajala bi tri tjedna, dok bi 8 tjedana trajao intenzivni rad sa sudionicima. Nakon 8 tjedana obuke, u zadnjem tjednu projekta, organizirali bi završnu utakmicu i razgovore za posao za sudionike projekta.

Koliko to košta?

Profesionalni rad .........................................78.525,00 kn
Troškovi za objekte .....................................16.500,00 kn
Troškovi putovanja, smještaja i hrane .........31.000,00 kn
Oprema i pribor ...........................................71.490,00 kn
Oprema i pribor .............................................8.490,00 kn
UKUPNO ...................................................205.515,00 kn

Ciljevi:

smanjivanje nasilja kod sudionika, koji se smatraju djelom problematične skupine, za barem 50% 
edukacija sudionika o načinima na koji se trebaju predstaviti poslodavcu te po završetku kampa
organiziranje razgovora za posao kod 15 poslodavca za 20-25 sudionika koji prođu kompletan kamp
zapošljavanje barem 30% sudionika 
uključivanje 5 – 10 mladih ljudi raznih profila u projekt čime bi im dali priliku da na neki način objave svoj rad (snimanje, muzika, montaža, garfiti...) 
ishodovanje 1 sportskog terena i prostorija za Ragbi klub Arena Pula 
stvaranje ragbi ekipe za natjecanje u kupu i prvenstvu Hrvatske