Ragbi - savršena aktivnost za teambuilding

Jezici: Hrvatski ili Engleski   

*moguće je dogovoriti i prevoditelja za druge jezike prema potrebi

Broj sudionika: 10 - 20 

*ukoliko je broj prijavljenih manji od 10 igrači RK Arena mogu nadopuniti timove

Teorijske osnove: soba za sastanke 

*sa projektorom i pločom za crtanje

Igralište: 40m x 20m

Cjelodnevni raspored aktivnosti

09.00 smoothie dobrodošlice
09.30 predstavljanje aktivnosti (metode, ciljevi, pravila)
10.30 aktivnosti na otvorenom/igralištu: osnove tehnike, uvježbavanje akcija i diskusija
13.30 ručak
15.00 aktivnosti, vježbe zagrijavanja i istezanja, uvježbavanje akcija i diskusija o strategiji
16.15 pauza
16.30 utakmica “Touch ragbi”
17.30 soba za sastanke, razgovor o iskustvima stečenim tijekom dana i primjeni iskustava iz ragbija u svakodnevnom životu i radu

Zašto ragbi?

Ragbi je sport koji od sudionika traži potpuni angažman, ali i dobru suradnju sa suigračima. 

Skup, podrška, potreba za stalnom komunikacijom kao i činjenica da se unutar tima gube sve individualne razlike ono su što ovaj sport čine idealnim za teambuilding. 

Rješavanje problema, podrška suigrača vještine vođenja tima samo su dio lekcija iz ragbija koje se mogu primijeniti u svakodnevnom životu. Ragbi je prije svega timski sport, kada igrate ragbi ne možete samo uzeti loptu i sami trčati prema liniji zgoditka. 

U ragbiju je podrška suigrača ključ uspjeha, kapetan tima je odlučan, motiviran i prije svega pošten. Tijekom igre odluke je potrebno donositi brzo, a probleme rješavati učinkovito uz pomoć suigrača. 

Iskustveno učenje u potpunosti iskorištava potencijal ragbi igre kao savršene metafore za otkrivanje novih ideja i pronalaženja novih načina za rješavanje problema u svakodnevnom životu.

Za tvrtke koje podrže rad našeg kluba donacijom u iznosu 2.000,00 kn ili više RK Arena organizira besplatan "Ragbi teambuilding" za do 15 zaposlenika u terminu prema dogovoru!

Metoda

Trener i pomoćnik iz Ragbi Kluba Arena iz svoje će perspektive sudionicima predstaviti osnovna pravila i ciljeve ragbi igre potrebne za sudjelovanje u aktivnostima.
Osnove tehnike i akcije koje se uvježbavaju odabrane su na osnovi ranije dogovorenih ciljeva treninga.
Trener odlučuje o trajanju i intenzitetu vježbi na temelju procijene kondicije i fizičkih karakteristika sudionika aktivnosti.
Iskustva iz igre se promatraju i komentiraju kroz raspravu o emocionalnim, fizičkim i kognitivnim spoznajama do kojih su sudionici došli kroz sudjelovanje u aktivnostima.
Uz pomoć trenera sudionici će kroz raspravu uvidjeti kako mogu iskustva iz ragbija primijeniti u svakodnevnom životu i radu.

Zakonom o porezu na dohodak i Zakonom o porezu na dobit omogućene su porezne olakšice za donacije pojedinaca i tvrtki kada doniraju do 2% ukupnog godišnjeg dohotka ili prihoda neprofitnim organizacijama.

Člankom 5. stavak 15. Zakona o porezu na dobit propisano je da se u rashode poreznog razdoblja priznaju i darovanja u naravi ili novcu na žiro-račun Udruga, a u humanitarne i druge svrhe. Porezno priznatim rashodom smatraju se sva davanja u novcu ili naravi do visine 2% od ostvarenih prihoda u prethodnoj godini, osim u slučaju kada su ti rashodi nastali prema posebnim programima i rješenju ministarstva te tada mogu biti i veći.

Za sudionike osiguravamo:

  • dobru zabavu
  • smoothie dobrodošlice 
  • ručak 
  • "Ragbi teambuiding" majicu 
  • potvrdu o sudjelovanju u aktivnostima 


Za tvrtku donatora osiguravamo:

  • CD/DVD sa fotografijama aktivnosti
  • zahvalnica donatoru RK Arena 
  • mjesto među donatorima na našoj stranici 
  • zadovoljan tim djelatnika