Ragbi u srednjoj školi

Kako je program zamišljen?

U srednjoj školi predvidjeli smo kroz treninge u školi i na igralištu naučiti sudionike pravila atraktivnog sporta koji će se 2016. pridružiti olimpijskoj obitelji. Treninzi će se održavati dva puta tjedno po dva školska sata, jednom u dvorani ili na školskom igralištu, a drugi put na igralištu RK Arena.

Zašto bi se naša škola uključila?  

Uključivanjem u program ragbija u srednjoj školi svojim učenicima dajete mogućnost da se natječu u atraktivnom, uzbudljivom sportu i nauče pravila novog olimpijskog sporta. Ragbi je igra koja razvija atletske sposobnosti pojedinca, uči ga brzo razmotriti situaciju i donijeti kvalitetnu odluku u kratkom vremenu te razvija sposobnost timskog rada. Relativno mali broj igrača u ekipi čini ragbi VII idealnim sportom za srednju školu.

Zašto bih ja igrao ragbi?

Uključivanjem u ragbi ekipu dobit ćeš priliku da sudjeluješ u zanimljivom momčadskom sportu i natječeš se sa svojim vršnjacima. Ragbi će te ojačati i poboljšati ti kondiciju, a taktike i tehnike koje ćeš naučiti na treninzima moći ćeš primjenjivati i u drugim sportovima. Osim toga ako na vrijeme počneš trenirati imaš priliku već 2016. otputovati u Brazil predstavljati hrvatski ragbi na Olimpijskim igrama u Riu.

Što mi sve treba za treninge?

Za treninge ti je potrebna ista oprema kao i za tjelesni:

Tenisice ili kopačke

Štucne ili čarape

Trenirka ili kratke hlače

Kratka majica i dres ili majica dugih rukava

Ručnik i oprema za tuširanje